Directors del Programa

Pere Clavé

Director Acadèmic, de Recerca i Innovació del Consorci Sanitari del Maresme i Cap del la Unitat d’Exploracions Funcionals Digestives del CSdM

Doctor en Medicina i Cirurgia. Especialista en Cirurgia Digestiva. Professor Associat de Cirurgia. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Catalunya.

Premi a l’excel·lència professional del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona 2017 en l’Àrea de Recerca Biomèdica.

Investigador Principal del Laboratori de Fisiologia Digestiva Ciberehd-UAB del CSdM. El grup combina investigadors bàsics i clínics organitzats al voltant d'un Hospital General i del Departament de Fisiologia de la UAB. Autor de 160 publicacions, editor de 3 llibres i 25 capítols de llibre. Índex H: 39. Coordinador de l’àrea 2 Del Ciberehd “Fisiopatologia Gastrointestinal, Malaltia inflamatòria i Trastorns de la Motilitat”.

Ha estat International Councillor at the Dysphagia Research Society (2012-14) and World Organization for Specialized Studies on Diseases of the Esophagus (OESO 2015). Membre del Advisory Board of Chinese Association of Rehabilitation Medicine (CARM, 2017) i membre del College of Reviewers del Canada Research Chairs (2017).

Editor Associat de les revistes: Dysphagia i Neurogastroenterology and Motility.

Ha dirigit 18 Tesis Doctorals en els Departaments de Cirurgia, Medicina i Neurociències de la UAB. Es Coordinador del Postgrau de Recerca i Innovació en Ciències de la Salut Fundació Salut del CSdM-UAB, del Postgrau en Alteracions de la deglució ESSD-CSdM-UAB i del Postgrau d’emprenedoria i innovació Mentor CSdM de la Fundació InterACSalut.
El 2010 el Dr. P. Clavé es va convertir en el President de l’European Society for Swallowing Disorders (ESSD - Societat Europea per als Trastorns de la Deglució) i va tornar a ser escollit el 2015. El 2015 va presidir el 5è congrés de l’ESSD a Barcelona al qual hi van assistir 650 delegats procedents de 40 països, i un curs de disfàgia de 3 dies a l’Hospital de Mataró per 82 joves investigadors clínics.

El 2017 va organitzar el 7è congrés de l’ESSD (21-22 de setembre), juntament amb el World Dysphagia Summit (22-23 de setembre) esdeveniment organitzat conjuntament per l’ESSD, la JSDR (Japanese Society for Dysphagia Rehabilitation) i la DRS (Dysphagia Research Society, USA) per debatre i buscar un consens en problemes globals relacionats amb la disfàgia orofaríngia al que van assistir 750 delegats de tot el món.

Joan Guanyabens

Director general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut, entitat titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic

Metge i Màster per ESADE en Gestió Hospitalària amb més de 20 anys d'experiència en direcció, gestió, consultoria i assessorament en la utilització i aplicació de les tecnologies de la informació al sector sanitari. Ha estat Coordinador general de les tecnologies de la informació i les comunicacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i Conseller delegat de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) havent treballat també al Servei Català de la Salut, UDIAT Centre Diagnòstic de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell i com a consultor. Actualment és Director General de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut, entitat titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Conferenciants i mentors

Sr. Luís Chico

CEO - NeoSurgery

Enginyer industrial per l'ETSEIB/UPC a Barcelona. Màster en Desenvolupament de Producte (UPC) i en Leadership, Innovation and Management (Innova). Va iniciar la seva carrera professional a Hewlett Packard, en el Manufacturing Product Engineering Dpt. El 1998 va entrar a formar part de la Companyia Nord-Americana Structural Dynamics Research Corporation (SDRC) com a Enginyer de Suport. Posteriorment es va incorporar al Centre Tecnològic ASCAMM (Eurecat) on va exercir com a responsable de la Unitat de Desenvolupament i simulació de productes, coordinant les activitats de consultoria i enginyeria per a empreses dels sectors de l'automoció i del producte industrial. Col·laborador des de la seva fundació, el 2005 es va integrar a NEOS Surgey com a Director d'Operacions i primer treballador de l'empresa. El 2007 va passar a ser-ne soci, Director General, i principal promotor gestionant la re-fundació de la companyia. Luís Chico és inventor dels primers productes de NEOS i co-inventor en diverses patents de l'empresa. Sota el seu lideratge, NEOS ha aconseguit fites significatives que inclouen: la creació de l'equip, més de 8M€ de finançament i la comercialització de la primera família d'implants de la companyia a escala internacional incloent els principals mercats (Europa, EUA, Japó, Xina, Austràlia, etc.). Recentment l'empresa ha rebut el reconeixement de la Comissió Europea, essent una de les 6 empreses Europees del seu àmbit a qui s'atorga el finançament SME-Instrumental per als futurs implants de columna vertebral. NEOS ha rebut també durant l'etapa 2007-2017 diversos premis, entre els quals destaquen l'Excellence Entrepreneurship Award (ITF 2007), el Premio a las mejores ideas (Diario Médico 2010) o el Medical Deesign Excellence Award (UBW-NYC 2011) o el Premi Eureka Innovation Award (EU Eureka network 2017).

Sra. Laura López

Scouting and Tech Transfer Manager - Eurecat

És doctora en Química per l'IQS (2007), Executive MBI (2014) per la UPC. Lidera a Eurecat el scounting de tecnologies amb potencial per ser explotades al mercat a través del desenvolupament de productes innovadors que poden ser comercialitzats a través de la creació d'una EBT o d'un contracte de llicència. Prèviament, Responsable de Valorització Científica (Business and Technology Transfer) i Directora de Recerca a Cetemmsa. És membre del Comitè d'Innovació de l'Hospital de Mataró.

Sr. Pau Vidal

CEO - Mind the App

Emprenedor i CEO de Mind the APP, empresa focalitzada en solucions mòbils per CRM, Health, media, etc. Enginyer en telecomunicacions per la Universitat La Salle i MBA a ESADE. Dins l'àmbit de la salut ha aportat solucions per a professionals sanitaris per a la gestió interna, accés a continguts mèdics i comunicació amb pacients; solucions per a pacients de suport i adherència a tractaments específics i solucions per la indústria farmacèutica en l'àmbit CRM i gestió de delegats mèdics. Anteriorment, va ser Director d'innovació en activitats d'emprenedoria a Silicon Valley, San Francisco i Director d'Innovació del Centre Tecnològic Cetemmsa.

Dr. Sergi Trilla

Especialista en Business in Health Science

El sector de la salut ha sofert una transformació accelerada en els últims 25 anys, liderada en el passat per models totalment verticals i integrats, essent avui en dia un dels sectors més fragmentats que es coneixen. La fugida endavant del clàssic sector industrial (indústria farmacèutica) en la cerca de la disminució del risc financer en recerca i desenvolupament, posicionant-se en invertir en solucions que hagin superat la prova de concepte, ha generat un mercat de ``start-ups`` que miren de seleccionar els millors ``leads`` acadèmics i portar-los, travessant ``la vall de la mort`` fins a l'esperada prova de concepte. Tot plegat implica la interacció i participació de milers de ``stakeholders`` que cal coordinar, alinear i empatitzar per tal que les solucions es moguin per la cadena de valor i arribin al mercat en forma de prevenció, diagnòstic o tractament. En aquesta xerrada tractarem com es pot fer desenvolupament de negoci mitjançant metodologies validades que combinen processos, plataformes de comunicació i llenguatges comuns.

Jaume Teodoro

Professor Doctor Escola Superior Politècnica Tecnocampus

Jaume Teodoro (Barcelona, 1969). Enginyer de telecomunicacions (UPC). MBA (UPC). Doctorat (UdG). Professor a ESUPT (Escola Superior Politècnica Tecnocampus). Com a professor d'ESUPT, professor d'Administració d'Empreses, Innovació i Emprenedoria i membre del grup de recerca CEO (competències en emprenedoria i ocupabilitat).Autor de diversos llibres i articles científics. Exdirector general de la Fundació Tecnocampus període 2012-2018 (en aquest període l'organització va créixer a partir d'un pressupost de 6 M € a prop de 19 M €). Anteriorment (durant 11 anys), el CEO del Grup Lavinia, un dels principals grups de serveis de comunicació a Espanya (xifra de negoci de 60 milions d'euros / 392 empleats el 2011). Va començar allí com a Director Comercial i en un any es va convertir en Director General i va ingressar com a accionista del grup. Mentrestant, la companyia va créixer de 2 milions d'euros el 2001 a 60 milions d'euros l'any 2011. Com a conseller delegat, va aconseguir l'expansió de la companyia basada en inversions orgàniques i de M & A.i la internacionalització. El 2011, Lavinia es va fusionar amb l'empresa cotitzada Vertice360 (154 M €) d on va ser durant un temps executiu en negoci digital i membre del consell. De 1999 a 2001 i abans d'ingressar a Lavinia, treballa a la firma Telco Retevisión-eresMas com a gerent de ISP. Responsable del llançament comercial del primer accés gratuït a Internet a Espanya (líder del mercat l'any 2001 amb un 35% de participació). El 1993 va començar com a professor a la UPC. El 1997 es va convertir en Director Adjunt de la Politècnica i va impulsar el Pla Estratègic per la Societat de la Informació a Mataró sota la promoció de l Ajuntament. En aquella mateixa època va ser Secretari Tècnic del Pla Estratègic de la Societat de la Informació a Catalunya (LocalRet i Generalitat de Catalunya)

Va començar la seva carrera com a investigador a CETEMMSA assumint el desenvolupament de projectes EDI en l'àmbit de la Comissió Europea (FP5). Ha estat Secretari General a ISOC-Cat (d'Internet Society) , participant en el llançament del Domini CAT També ha format part del Collegi/l'Associació Professional Catalana de Telecomunicacions (ACET). En els últims 15 anys membre del Consell d'Administració de 24 empreses diferents, aconseguint una important experiència en el desenvolupament empresarial. Actualment és també inversor i /o assessor en empreses del sector de les TIC i Mitjans SME / Start-Ups. Es des de 2012 vicepresident del Centre Natació Mataró.

Mero Aymà

Fundador de Business and Love

Assessor, consultor i coach per a empreses familiars i famílies empresàries. Formador i facilitador en processos de canvi organitzacional. Fundador de Business and Love. Ha desenvolupant gran part de la seva carrera professional al centre tecnològic Eurecat (abans Cetemmsa), com a consultor en sistemes de gestió de la innovació. Des del 2000 fins el 2015, director de màrqueting i comunicació del centre tecnològic, desenvolupant la seva tasca en l’àmbit de la planificació i l’execució del procés comercial, la paquetitizació de serveis i la comunicació interna i externa.

Promogut per: