El sector de la salut està experimentant un creixement continu d'oportunitats de millora i negoci. Aquesta circumstància esdevé un pol d'atracció de professionals i empreses d'altres sectors que no tenen el coneixement necessari del sector i els vincles suficients amb els agents sociosanitaris i científics adequats.

De la mateixa manera, entre els professionals del sector salut existeix un cert vertigen a l’hora d’afrontar el desenvolupament de projectes empresarials per desconeixement dels canals, les metodologies i les fonts habituals del món dels negocis i de la emprenedoria.

El Curs d’Emprenedoria, Innovació i Salut “MÉNTOR CSdM”, promogut per la Fundació Salut Consorci Sanitari del Maresme -CSdM-, l’EURECAT i el TecnoCampus Mataró, i adreçat a emprenedors, professionals sanitaris i de sectors afins, té com a objectiu capacitar els alumnes en els mètodes i el procés d’innovació per poder gestionar amb èxit un projecte propi d’Innovació tecnològica en l’àrea de la salut.

El curs es durà a terme a les instal·lacions de la Fundació Salut del CSdM i està reconegut amb 6,5 crèdits ECTS per la Universitat de Girona – UdG, la Universitat de Lleida – UdL, la Universitat Rovira i Virgili – URV, la Universitat Autònoma de Barcelona – UAB, i la Universitat Internacional de Catalunya – UIC.

Objectius

Llançament d’un programa d’emprenedoria i acompanyament dirigit a:

  • Titulats i professionals de l’àmbit de la salut o sectors afins, que els permeti aprofitar el potencial del Consorci Sanitari del Maresme –CSdM- per a la generació de projectes innovadors en l’àmbit de la salut, el benestar i l’atenció a les persones.
  • Empresaris, emprenedors i pimes que vulguin desenvolupar un projecte d’innovació dins del CSdM i que trobaran un entorn àgil i dinàmic, amb capacitat de resposta i gran receptivitat a l’hora d’esdevenir una veritable plataforma d’ús i prototipatge i un programa estructurat d’empreneduria, formació i acompanyament. S’establirà un partenariat compromès amb l’alumne participant del programa per a la transferència de les competències formatives, tecnològiques i de negoci necessàries per l’èxit del projecte, aprofitant un ecosistema emprenedor, científic i tecnològic, i empresarial proper.

Promogut per: